Simone Adams lager pinot noir i Ingelheim i Rheinhessen hvor Karl den Store plantet burgundervariantene chardonnay og pinot for 1200 år siden. Under navnet Adams Wein jobber hun med 10 HA hvor halvparten er pinot noir, og den andre halvparten er delt mellom pinot gris, pinot blanc og chardonnay.
– Jeg er opptatt av at vi skal lage vin av høy kvalitet! Vi ser til burgund, men vi vil ikke kopiere (den) regionen. Vi vil bruke vår breddegrad til å fortsette å lage kjølige pinotviner, og fortsette å produsere viner fra et kjølig klima.
Bruker dere fat på fatene deres?
– Vi bruker max 20 – 25% ny eik, vi vil vise frem pinotkarakteren uten at den blir for påvirket av eikekarakteren.
Bruker dere burgundkloner?
– Jeg mener vi bør ta vare på det som gjør oss spesiell. Jeg synes ikke vi skal kopiere burgund, men at vi skal vise frem det regionale klonmaterialet. Det er lett å ønske å kopiere et annet område som er fantastisk – men for meg handler det om å vise frem noe eget. Det handler om å stille seg spørsmålet: Hva vil vi? Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Hvor vokser vinrankene våre? Jeg tror tyske vinmakere må klare å bli mer glad i hva vi gjør, og vi må få bedre selvtillit. Jeg tror vi har vært redd for mange ting, for syre, for modenhet – og dermed har vi høstet overmodne druer og overdrevet bruken av eik.
Hør hele intervjuet med Simone Adams fra Adams Wein i spilleren under, på Spotify, Google Podcast eller Apple Podcast:
Ein tanke på “Pinot og chardonnay på tysk manér”