Spise på restaurant

7 ting du kan gjøre for å hjelpe kultur- og utelivet under coronakrisen

Flere deler av den norske økonomien er i krise. Det er de delene der folk liker å samles, reiselivet, utelivet, kulturbedriftene. Det er fare for at mange av bedriftene ikke overlever. Her er 8 ting du kan gjøre for å hjelpe kultur- og utelivet under coronakrisen!

Ikke be om pengene tilbake for kulturbillettene dine

Angelique Kidjo under Festspillene 2019
Hjelp kulturstedene å fortsette å skape den elektriske stemningen!

Det er viktig at vi gir kulturnæringen rom til å finne gode løsninger på den svært krevende situasjon bransjen er i. Kulturnæringen er blant de bransjene som blir hardest rammet av begrensningene som gjøres for å hindre coronaviruset i å spre seg. Mange av kulturarrangementene kan flyttes frem i tid, der man kan bruke de samme billettene. Kulturaktørene må få tid til å finne disse løsningene. Og blir arrangementene avlyst – og har du råd til det – ikke be om refundering av de billettene. 

Få maten levert hjem

Take-awaypølse

Kanskje er favorittrestauranten din på foodora, home-on-time eller justeat? Kanskje de leverer selv? Sånn kan du spise et godt måltid i ly av ditt eget hjem, samtidig som du bidrar til å berge arbeidsplasser.

Kjeder du deg hjemme? Hva med å lese deg litt opp på vinkunnskapene?

Gi en god anmeldelse av favorittstedet ditt

Når situasjonen normaliserer seg, er kassen bunnskrapt for de fleste restaurantene og barene rundtomkring. Mange har allerede driftsmarginer som er på nær null, og konkurransen vil bli beinhard når coronakrisen er over. Gi anmeldelser med full score til favorittstedene dine! Da gir du de et konkurransefortrinn når verden begynner å gå som normalt igjen. Har du skrevet en anmeldelse på Tripadvisor? Finn frem stedet på Yelp, Google eller Facebook og gjør det samme der!

Legg sommerferien til Norge

Fossefall i Vest-Norge
Tenk alle de vakre tingene du kan se i Norge!

Sannsynligvis er krisen i Norge over før fellesferien inntreffer. Har du ikke bestilt ferie enda? Hva med å benytte sjansen til å se litt mer av vårt vakre land? Har du sjans til å booke uten å måtte forhåndsbetale oppholdet, hva har du egentlig å tape? Booker du nå, får du åpenbart kongedeals – og du bidrar til å skape større sikkerhet hos bedriftene. 

Invitér folk til sosiale medier-kanaler

Vi som driver med mat, drikke og kultur lever av oppmerksomhet. Det er kun når folk vet om oss at vi kan lage de beste opplevelsene for folk. Nå er tiden for å gå inn på rockescenen du følger, baren eller kafeen på hjørnet sine sider og invitere folk du tror er interesserte. Legg gjerne med med en personlig kommentar. Da er det mer sannsynlig at folk følger det. Føler du deg modig? Trykk “invite all” på facebook. Det hjelper drøssevis! 

Framsnakk de gode bedriftene! 

Har du besøk hjemme, eller du snakker med noen på telefon. Fortell om konserten du gleder deg til å gå på i høst eller vinbaren du ser frem til å besøke. Da skaper du blest om stedet du heier på! 

Bruk byen når krisen er over

Årgangsvin i solnedgang
Finn deg et badested med uteservering.

Husk at når coronakrisen er ferdig, så trenger byen at du bruker den. Ta den ekstra byturen eller lønningspilsen. Kjøp deg en teateropplevelse eller en kinobillett. Slipp deg selv litt løs. Husk at det er arbeidsplasser det er snakk om.

Likte du denne artikkelen? Følg oss på Facebook!

Ein tanke på “7 ting du kan gjøre for å hjelpe kultur- og utelivet under coronakrisen

  1. Det skulle bare mangle, denne bransjen MÅ vi ta vare på, den byr jo på herlige avbrekk i en travel hverdag, kos og moro med venner og markering av festdager. Jeg heier på dere alle sammen 🥳👏🤗🤩

Leave a Reply