London Calling!

Reiseguide London: Nattverdenredaksjonen reiser ofte til London. Her foreslår vi noen av de bedre stedene å drikke vin, og å spise uten at det sprenger lommeboken. Et par anbefalinger er med fordi de er lokale, og en hotellkjede som tilbyr rimelige, rene og moderne hotellrom i London (det er helt sant) har fått bli med. Alle stedene kommer med Google Maps-link, og det er til og med en samlet oversikt nederst i saken. Der finner du også et par steder vi har blitt anbefalt, men ikke har rukket å teste.

Skal du et anne sted? Les våre andre reiseguider her!

Bubbledogs

70 Charlotte St, Bloomsbury, London W1T 4QG, Storbritannia

Reiseguide London: Bubbledogs
Bubbledogs

Hyggelig, lite sted med barstemning, ganske outrerte hotdogkreasjoner og et imponerende Champagnekart bestående av små familieprodusenter. De fleste av vinene er gode, men spesielt vinene til Vouette et Sorbée og David Léclapart er vanskelig å oppdrive. Vi spiste Hot Butter Deviled Dog Guest Chef dog By Hoppers, som var en Sri Lankisk-inspirert chili, kokosnøtt og rekesambal-pølse. Dessuten prøvde vi dessertdog’en med sjokoladepølse, søt kanelbrioche og banan- og kirsebærsauser i passende “sennep- og ketsjup”flasker. Gjemt vekk innenfor forhenget innerst i lokalet er tostjernersrestauranten Kitchen Table hvor kokken James Knappet og hans kone serverer en 12-retters meny!

Bubbledogs har vært stengt for oppussing en stund, men er nå tilbake – enda bedre enn før!

Noble Rot Wine Bar & Restaurant

51 Lamb’s Conduit St, London WC1N 3NB, Storbritannia

Når du går inn på Noble Rot, går du mer inn i en tilstand enn i en restaurant. Stedet manifesterer på mange måter vin. Servitørene er høflige, avslappede og tilstedeværende med en helt tydelig pasjon for det de holder på med. Tyvlytter man på diskusjonene servitørene imellom er det vin som er samtaletema nummer 1, og i det vi kommer i snakk med dem er det tydelig at de personlig kjenner mange av produsentene som er på stedets vinkart. Menyen har råvarefokus, men også en tydelig humoristisk tone, f.eks. med den strålende retten “Rye Bay Turbot Braised in Oxidised Batard-Montrachet ’99” (Altså: hvorfor ikke, det er jo synd å bare kaste all den der premox-bourgognen). Helt klart et vintempel i London, og et sted å føle seg hjemme for all verdens vinnerder.

Det er kanskje på dette tidspunktet verdt å nevne at Noble Rot ikke bare er en vinbar og restaurant. Det er også et magasin som er vel verdt både å lese og å abonnere på. Ingen i nattverdenredaksjonen har fått noen godtgjøring eller bestikkelser for å anbefale dette bladet.

Smack Lobster Roll

Kemble House, 58 Dean St, Soho, London W1D 6AL, Storbritannia

Reiseguide London
Lobster roll på Smack! Verdt en omvei.**

For meg har lobster rolls alltid vært kongen av street food. Det er noe herlig dekadent med store biter av hummerkjøtt vendt i japansk majones, i et briochebrød bakt med litt for mye smør for så å bli lett grillet. Jeg kjenner på hjertesukket over at jeg ikke kan spise det hele tiden. Bare gå og gjør det. Det tar deg 5 minutter. Jeg lover at du blir lykkelig resten av kvelden!

The Remedy Wine Bar & Kitchen

124 Cleveland St, Fitzrovia, London W1T 6PG, Storbritannia

Hong Kong har La Cabane, Bergen har Don Pippo, og London har Remedy – et sted der høy kvalitet og uformell stemning møter hverandre i et perfekt skjæringspunkt. Bra kjøkken, et vinkart preget av småskalaprodusenter, obskure druer og vinmakere som er opptatt av månefaser. Kunnskapsrike folk bak disken som tilbyr all vin fra kjelleren som halvflasker ved hjelp av coravin og har et stort utvalg på glass i tillegg. Når middagsrushet er over må du være budd på en eier som vil vite hva du syns om det du har i glasset.

Kiln

58 Brewer St, Soho, London W1F 9TL, Storbritannia

Reiseguide London: Kreps på Kiln
Perfekte kreps på Kiln

Bare gå og spis der, sa en venn av meg rett før jeg satt meg på flyet. Det koker på Kiln. Stedet er i stor grad bare en svært lang bar, hvor bartenderne jobber ytterst i lokalet og kokkene jobber innerst.

Stedet er enormt populært og serverer asiatiske småretter. De tar ikke imot bordbookinger for under 4 personer, og det er heller ikke noe vits. Til gjengjeld står det en vert ved inngangsdøren med et nettbrett. Er det ikke plass i baren, tilbyr han å notere telefonnummeret ditt og sende en melding når det er ledige seter. Når sms’en kommer har du noen minutter på å komme tilbake til restauranten.

Vel på plass ved stålbaren er det bare å slå seg løs og bestille en gjeng av rettene. Alt er skikkelig godt, men du må være godt over gjennomsnittet interessert i chili for ikke å brenne hodet av deg med “Guinea Fowl Jungle Curry from Phetchaburi”. Vinlisten lener, som den bør på et Asia/Thai-sted, tungt mot det biodynamiske og naturlige.

Point A Hotel Kings Cross St. Pancras

324 Grays Inn Rd, Kings Cross, London WC1X 8BU, Storbritannia

En av de klassiske utfordringene i London er å finne et sted å bo. Kombinasjonen av et sted som ikke koster tusenvis av kroner natten, og hvor man samtidig kan være foruten vegg-til-vegg-tepper, groskitne sengetepper og ødelagte radiatorer virker umulig. Men Point A Hotels leverer faktisk. Det er ingenting fancy med hotellet, men de leverer små, funksjonelle og ikke minst rene rom til en fornuftig pris. Foretningsideen er den samme som mange enkle kjedehotell: ikke tilby mer enn du må. Det er ikke frokost. Du får byttet håndklær, men ikke redd opp sengen hver dag. Check-out er kl. 11, og du må betale 30£ hvis du vil sjekke ut kl. 14 i stedet. Til gjengjeld leverer de i skrivende stund dobbeltrom til under 1000,- natten. Dessuten har de 5 hoteller på forskjellige lokasjoner i London. Hvis de leverer like bra på alle hotellene, er dette noe London har trengt sårt.

The Water Rats

328 Grays Inn Rd, Kings Cross, London WC1X 8BZ, Storbritannia

Bor du først på overnevnte hotell, ligger denne geniale pub’en rett ved siden av. The Water Rats har ingenting med B-serien som gikk på TV 2 å gjøre. Stedet har vært der i godt over 100 år, og har en egen live scene med teater og musikkopptredener. De serverer frokost fra klokken åtte med alt fra musli til amerikanske pannekaker, eggs benedict og full english breakfast. Rommet er lyst og åpent med store vinduer og bilder av Karl Marx og Lenin på veggen. Begge skal visst ha frekventert stedet, i følge bildeteksten. Ellers et kjekt sted å ta en øl mens din bedre halvdel blir ferdig på badet.

La Fromagerie

2-6 Moxon St, Marylebone, London W1U 4EW, Storbritannia

Verdt turen hvis du er over gjennomsnittet opptatt av ost eller har lyst på enkle retter hvor ost er en vesentlig bestanddel. Er delt opp i en butikkdel med mye ost og en kafé/restaurantdel med mye ost. Har tre butikker i London. Jeg var på den i Marylebone.

Social Wine & Tapas

39 James St, Marylebone, London W1U 1DL, Storbritannia

På grunn av det elendige navnet, gikk jeg først forbi Social Wine & Tapas. 2 ganger. Men etter hvert ble sulten litt mer dominerende og bevisstheten rundt de manglende nærliggende alternativene mer tilstedeværende. Den hippe kaffebaren, quinoasjappen og den lokale manifestasjonen av det allestedsnærværende “Côte Brasserie” (som altså er Londons svar på Egon) – fristet ikke.

Det er flere ting med “Social Wine & Tapas” som er litt kontraintuitivt. Den litt keitete servicen er en ting. Det at hele kjøkkenet er bygget som en bar, og at det ikke finnes noen bar er en annen. Men de har et godt utvalg av viner, med fokus på steinerskoleviner, på glass (og ellers). Jeg brukte et par timer på å sitte i baren som ikke er en bar men et kjøkken, spise en tre retters set-meny lunsj som var moderne og bra, lese i en bok og høre på kokkene diskutere hva de skulle sette på kveldens meny. Alt i alt et ganske staselig alternativ når den du reiser med har tenkt at shopping i Oxford street er dagens Mekka. Bare sørg for å ikke ha for lange samtaler med han der vinkelneren som ikke har lært seg å begrense parfymebruken sin. Av nettopp den grunnen.

Duck and Waffle Local

52 Haymarket, St. James’s, London SW1Y 4RP, Storbritannia

Duck and Waffle Local er fastfoodtvillingen til den mer kjente Duck and Waffle i Heron Tower. Stedet har en slags elegant amerikansk diner-stil over seg. Du blir mottatt av en hyggelig vert som finner en ledig plass til deg, og deretter tar litt tilfeldige kelnere over. Men her er det and som er i høysetet. Andetungene er å anbefale. Burgerne med et følge av fries med andefett redder deg fra bakfylla dagen derpå. Enkelt, fett og deilig!

Skal du til London? Her er en oversikt hvor vi har samlet stedene som er omtalt over. Vi har også en google maps oversikt her London Places by Heinevernet som gjør at du lett kan få opp alle stedene samtidig. På dette kartet er det også noen anbefalinger vi har fått men ikke har fått prøvd.

Ein tanke på “London Calling!

Leave a Reply