Gode musserende til feiringen.

Musserende viner hører med til feiringen, enten det er bursdag, nyttårsaften, at du har gjennomført eksamen eller at det er vår.

Champagne gir noe av den ekstra godfølelsen når vi har noe å feire. Den gir følelsen av tradisjon og luksus. Vinene herfra trenger heller ikke å koste skjorten. I Champagnehyllen har det kommet noen svært rimelige og helt greie valg det siste året. Jan Tore omtaler ett av dem her.

Drikk det beste først

Jeg feiret nyttår med en flaske Coutelas Cuvée 1809, som til 590,- kroner er et røverkjøp. Vinen har masser av dybde og kompleksitet og har godt av luft for å vise seg best mulig. Neste gang det dukker opp en unnskyldning for å feire, ligger det en flaske Taittinger Prelude og venter på meg. Den er strukturert og rik: to ting som viser at Champagne er Champagne mens alt det andre er etterlikninger.

Rimeligere Champagner til de små store anledningene

Nevnte Coutelas lager også Cuvée Louis Victor Fût de Chéne til sympatiske 355 kr. Ellers ble jeg positivt overrasket over den helt generisk utseende Champagne De Moncel da jeg hadde den med på en smaking jeg gjorde i Hardanger nylig. Gjenkjennelig Champagnestil med epler og rike brødbaksttoner – men uten den store kompleksiteten. Det kan man vel heller ikke forvente til 235 kr. Et siste tips på Champagnesiden kan være Diebolt-Vallois Brut Prestige til 403,- som også er svært godt.

Boblene til etter prinsessetid

Som sikringskost til ut på kvelden når smaksløkene har fått juling, har jeg en flaske Jean Paul Brun Cremant de Bourgogne. Sistnevnte finnes det en del flasker av på de ganske pol – og er det beste cremantkjøpet i basis. Det er nemlig ingen grunn til å drikke det dyreste du har når du allerede er halvt bedøvd. Da er det åpning for litt enklere bobler. I tillegg til nevnte Cremant er også Equilibri Natural Cava Funambul en vinner. Bare ikke kjøp Prosecco. Det er faktisk ikke særlig godt.

Det er lurt å ha en flaske eller to med bobler liggende. Du vet aldri når det dukker opp en grunn til feiring. Kanskje er det tilstrekkelig at solen titter frem!

Likte du denne artikkelen? Følg oss gjerne på Facebook!

Ein tanke på “Gode musserende til feiringen.

Leave a Reply