Luke 22: Nebbiolo til folket!

Fersk nebbiolo er langt bedre enn sitt rykte.

Jeg har allerede skrevet om La Ca Növas Montestefano som drikker forførende godt allerede nå. Så godt at det er bortimot umulig å lagre det, men det finnes alternativer, viner du kan drikke mens du venter.

I denne luken tenkte jeg å komme med to anbefalinger du neppe angrer på du eventuelt følger om du også har en tendens til å bli forført av nebbiolo.


Langhe Nebbiolo 2017, Burlotto

Knuste kirsebær, jordbær, roser og fersk sopp. Gir en del med en gang, men åpner seg fint i glasset og blir mer aromatisk og intens.

Intenst anslag, tydelig bærfrukt i munnen med friske kirsebær. Overraskende frisk syre med tanke på årgangen, meget pen lengde for nivået og et distinkt tanninbitt i utgangen.

En sjarmør av en vin som fungerer fint alene om du liker tanniner, men som vil kle en lasagne like naturlig som sorte jakker på Pep Guardiola.

Etter at Wine Advocate ga Burlottos Monvigliero 2013 100 poeng har det blitt svært vanskelig å finne den vinene, men hele rekken av nebbioloer derfra er meget bra.

Til 265,- kroner er dette et strålende kjøp og langt mer vin for pengene enn de aller fleste burgunderne man kan finne til samme pris.

Barbaresco 2013, La Ca Növa

Tørkede jordbær, kirsebær, sopp, trøffel og kløver. En blanding av tørkede aromaer og ferske, både jordbær og sopp fremstår med begge deler viser en fin begynnende modning.

Mykt anslag med god intensitet, men litt forsiktig i begynnelsen av kurven før den bygger på seg. I munnen er det tydelig preg av sopp og kirsebær. En litt mer distingvert vin enn Burlottoen, men med mindre åpenbar ungdommelighet. Faktisk litt lavere syre og med noe rundere tanniner, men en svært god lengde.

Jeg har ikke smakt nok av nebbioloene som er tilgjengelig, men dette må da være blant de aller beste kjøpene en kan gjøre på nebbiolo til under 300 koner (280,-). En særs bra vin med flott kombinasjon av frisk frukt og begynnende modning. Tipper den utvikler seg positivt i omtrent fem år til.

Løp og kjøp!

Ein tanke på “Luke 22: Nebbiolo til folket!

Leave a Reply