Skjult skatt fra Jura

Selv om Jura er den minste vinregionen i Frankrike, er den slett ingen hemmelighet lengre. Jura er det jeg vil kalle en komplett vinregion. Skulle jeg bare velge en vinregion jeg kunne drikke vin fra resten av livet, er Jura definitivt regionen jeg ville velge. Jura har høy kvalitet, mange små gode produsenter og nesten hele bredden av vinstiler. Hvitt, rødt, rosé, musserende, dessertvin, florvin, fine wine og naturvin, men dagens tekst er kort. Et stalltips av en produsent som ikke riktig har fått sitt gjennombrudd i Norge enda. Det fine med det er at den holder svært moderat prisnivå til kvaliteten. Det finnes altså fremdeles skjulte skatter fra Jura.

Le clos des Grives Muscienne Chardonnay 2018

Fin gyllen farge med duft av moden frukt og alder som kan minne om en godt modnet savagnin med innslag av krydder. Den er vidåpen med både frisk og tørket frukt og en saltaktig mineralitet. Fyldig munnfølelse, både detaljert og konsentrert. På mange måter et eksempel på hvor variert chardonnay kan være, men også hvilken kvalitet det har.

Det er kanskje ikke hit du går hvis det du egentlig er ute etter er en sentralburgund, men for en chardonnay med personlighet, Jurasignatur, karakter – og stedegenhet til en pris som ikke en gang trengs å forsvares – ja, da er kanskje både denne og de andre vinene fra Le clos des Grives vel verdt å prøve ut. Det er den draumen… 309 kroner er prisen og vinen er utrolig nok fremdeles tilgjengelig i bestillingsutvalget

Leave a Reply