Carnuntum kommer!

Carnuntum har tatt skrittet inn i ÖTW, østerrikske tradisjonsvinmakere, en bransjeorganisasjon som minner mye om, og samarbeider med, VDP i Tyskland. I den anledning har de fått være med i årets pressesmaking av nyeste årgang erste lage-viner. Det er en meget spennende utvikling som nok betyr en heving av kvaliteten og muligheten til å eksportere.

Trapl er en god representant for det som skjer i Carnuntum. Unge vinmakere som forsøker å løfte kvaliteten såvel som omdømmet til området. De blir importert til Norge også, men så vidt jeg kan se er ikke vinen jeg smakte tilgjengelig. Likevel tenker jeg at den nok representativ for stilen deres og jeg kommer til å bestille sjekke det som er tilgjengelig i Norge ved første anledning.

Ried Spitzerberg Erste Lage 2017, Johannes Trapl

Klassisk blåe og røde bær på nesen med noe urter.

Intenst anslag med god konsentrasjon og fruktdybde. Faste tanniner som balanseres fint av frukten. God syre, typisk for blaufränkisch og fin lengde.

Åpen allerede nå og en vin som sjarmerer fra første slurk. Drikkes godt alene, men vil trives godt med en klassisk cacio e pepe eller grillet lam – for å nevne noe.

Nå er dette en dyrere vin enn den som er tilgjengelig i Norge, og den er en blend, så ikke skyt meg om du ikke liker deres Carnuntum Rot.

Leave a Reply