Burgenland Panorama

Dorli Muhr

Jeg får av og til e-poster signert Dorli Muhr. Hun med flere – tror jeg, står bak Wine&Partners. En eventarrangør med vin som fokus. Jeg kom på e-post-listen som resultat av en tur til Österreichische Traditionsweingüters erste lage-smaking i 2019 og møtte henne i den kapasitet.

Smakingen er et stort arrangement og holdes i Grafenegg slott. Der presenteres alle toppmarkene i Østerrike som arrangeres årlig med journalister fra hele verden, var strålende gjennomført. Alt gikk på skinner, ingen ventet på noe noensinne, der var pauser og skjenking i hver journalists eget tempo. Blindt om man ønsker (som meg), og sett om man foretrekker det. Med tanke på størrelsen og kompleksiteten var det et mesterverk i organisering. Dorli Muhr styrte det hele og har generelt en væremåte som utstråler kompetanse.

Av hennes viner smakte jeg Spitzerberg Erste Lage Blaufränkisch. En vin som imponerte, men ikke var den aller sterkeste i smakingen. I ettertid har hennes viner i økende grad imponert og fristet. Hennes kompetanse på vin har kanskje hengt litt bak hennes organisatoriske evner tidligere, men hun og vinene ser ut til å utvikle seg i et rasende tempo. Hun lager nå viner man bør holde øye med.

Kanskje imponerer hennes Prellenkirchen Samt&Seide aller mest nå om dagen. Ikke fordi den er best i ren kvalitet – det er nok Spitzerberg – men fordi den er en mørk blaufränkisch som forsvinner svimlende fort fra flasken. På tross av den mørke frukten og de merkbare, om enn finkornede tanninene, er vinen utrolig lettdrikkelig og et utmerket kjøp.

Carnuntum 2019, Dorli Muhr

75% blaufränkisch, 25% syrah.

Overraskende lys i frukten. Mer jordbær enn jeg forventer med syrah og blaufränkisch, men også et streif av mer gjenkjennelig furunål.

Fin intensitet. Saftig og lettdrikkelig. Ikke så mye struktur, men nok til helstekt kylling. Den fikk prøve seg på cacio e pepe, men det tålte den ikke. Det ble for mye pepper og kraft i retten. Det er overraskende mye smak i cacio e pepe på tross av de enkle ingrediensene.

Etter maten forsvant dog vinen fort og jeg konkluderer med at dette er en utmerket festvin, sommervin (lett avkjølt) og hverdagsvin.

88 poeng. 230,- på Vinmonopolet.

Prellenkirchen Samt&Seide, Dorli Muhr

100% blaufrankisch fra én kommune.

Mørke bær dominerer frukten. Blåbær og kirsebær. Umiskjennelig blaufränkisch. God mengde tanniner, finkornede som sådan. Flott intensitet og lengde. Utmerket balanse i struktur mot frukt. Mye vin for pengene.

Har fått prøve seg på braisert svinekjaketaco (taklet kjøttet utmerket, men var ikke så glad i chillien) og fettuccine alfredo (utmerket kombinasjon). En vin som trives godt med kjøtt, men uten for mye dikkedarier. Grillet kalvekotelett frister å servere til.

90 poeng. 270,- på Vinmonopolet.

Ein tanke på “Dorli Muhr

Leave a Reply