småskalasau

Slik hjelper du norske kvalitetsmatprodusenter

NORSK MAT: For mange spesialprodusenter av oster, spekemat eller kjøtt er omsetningen nå på bunn. De selger brorparten av varene sine til restaurantmarkedet – og restaurantmarkedet, det har mer eller mindre forsvunnet. Derfor har vi i nattverden laget en oversikt over steder du kan kjøpe norske gårdsprodukter – enten på nett eller i de store byene.

Bestill noe mat hjem! Det er en vinn-vinn situasjon. Hjemmelivet ditt blir litt bedre samtidig som du hjelper norsk matproduksjon til å overleve.

Mangler vi noen? Skriv en kommentar nederst!

Gårdsutsalg på nett

Her kan du kjøpe gårdsprodukter på nett, direkte fra bonden.

Undredalsbui

Undredal Stølsysteri ligger ved Aurlandsfjorden, en avstikker sørover fra Sognefjorden. Her produserer de hvit og brun geitost laget på fersk, rå melk fra egne geiter. Nettbutikken finner du HER.

Ask gård

Ask gård ligger på Jevnaker, i utkanten av Nordmarka. De har tatt det norske restaurantmarkedet med storm, med sin kontinentalt inspirerte økologiske spekemat. Kan bestilles direkte HER.

Sæterstad Gård

Sæterstad Gård er en økologisk fjellgård i Hattfjelldal, nær grensen til Sverige, med geiter, fiskefjøs, eget mikrokraftverk og saltgrotte. Gården foredler geitmelk til ost, kjøttet blir til spekemat og røya til prisbelønnet rakfisk. Bestill HER.

Brubekken

Brubekken ligger på vestsida av Sunndalsfjorden, midt mellom Sunndalsøra og Kristiansund i Møre og Romsdal. Gården er et typisk småbruk mellom fjord og fjell. De baserer driften på et mindre antall kyr og geiter hvor de foredler all melk- og kjøttprodukter, enten i eget meieri eller ved hjelp av et lite bygde-slakteri, til tradisjonelle norske produkter. Kjøp produktene deres HER.

Derinngården

Derinngarden ligger på Eide på Nordmøre, og drives av Asbjørn og Othild Tjugen. På gården er det økologisk melkeproduksjon, ysteri, gårdsbutikk, møte- og selskapslokaler og teltovernatting.
Asbjørn har hovedansvar for gårdsdriften, Othild lager ost og tar seg av gjester. Kjøp ostene deres HER.

Ysteri pultostkoppen

Ysteri pultostkoppen er et lokalt håndverksysteri i Åsbygda på Ringerrike. Du kan kjøpe pultost, gårdsrømme og syrlig prim HER.

sauesanking
Brimisæter

Seteren ligger fint til på Nordsetra, en setergrend i fjellet mellom Lom og Vågå i Gudbrandsdalen. De produserer og selger tradisjonelle seterprodukt fra Gudbrandsdalen, som spekemat, oster og marmelade. Se HER.

Bryn Gardsmeieri

Gården ligger nord i Trysil, ved foten av Skardfjellet. Gården har ca 90 geiter og foredler all den ferske geitemelken selv. I tillegg produserer de kjekjøtt til forskjellige produkter. Bestill HER.

Delikatessebutikker som er åpne

Fremdeles er noen av delikatessebutikkene åpen. De fleste av de tilbyr også matpakker og hjemlevering. Ta gjerne kontakt med din lokale butikk for å se hva de kan tilby. Og husk å kjøpe norsk mat. Hvis vi vil ha spesialprodusenter i Norge også i fremtiden, så er det viktig at disse har et næringsgrunnlag også gjennom denne krisen.

Bergen

Colonialen Fetevare

Strandgaten 18
Åpent 10 – 17
Tilbyr utkjøring og matpakker.
Nettside

Reindyrka

Strandgaten 21
Åpent man-lør 09 – 19
Tilbyr hjemkjøring.

Oslo

Maschmanns matmarked

Karenslyst Allé 51
Åpent marked fra 11:00 – 18:00. Bakeri og pizza åpent til 20:00. Tilbyr “Drive Through” og seks forskjellige matkasser.
Nettside

Kolibri Kolonial

Damplassen 2
Åpent man-fre: 10 – 19, lør-søn: 10 – 17
Gjør klar bestilling som kan forhåndsbetales og settes utenfor ved behov. Jobber med løsning for utkjøring.
Facebook

Gutta på haugen

Ullevålsveien 45
Åpent 08-19
Har nettbutikk.
Nettside

Mølleren Sylvia

Hegdehaugsveien 12
Åpent man: 12-18, tir-fre: 11 – 18, lør: 11 – 16
Tilbyr hjemkjøring
Nettside

Fromagerie

Valkyriegaten 9
Åpent man-fre: 10 – 18, lør: 10 – 17
Nettside

Er det noen vi har glemt? Skriv en melding i kommentarfeltet under!
Har du lyst å hjelpe nattverden til å bli vokse? Lik oss på Facebook og inviter vennene dine!

Leave a Reply