Tenuta Capraia Chianti Classico Riserva

Prøv denne Chiantien til lam

Skal du har vin til lam, er det få viner som passer bedre enn sangiovese. Denne Chianti Classico Riservaen er intet unntak, og er et supert følge til de rikere lammerettene. 

Nær sagt alle de mest berømte vinene fra Italia dufter av mørke og røde kirsebær. I Nord-Italia har vinene stort sett også syrlige. Begge deler går som hånd i hanske til det rike lammekjøttet. 

Kjøp vinboken "Vin på ville veier"

Tenuta Capraia

Tenuta Capraia består av 45 HA dyrket mark, hvor det meste er sangiovese. Eiendommen ble i 2017 kjøpt opp av en av Italias største vinprodusenter, Antinori – men er fremdeles stilmessig autonome fra giganten. Vinproduksjonen er i sin helhet økologisk. 

Capraia er ny på det norske markedet, og foreløpig finner dere bare Capraia Chianti Classico Riserva på polet. Jeg er ofte litt skeptisk til riserva-viner hvor jeg fra før ikke kjenner produsenten, fordi det i mange tilfeller kan bety overdreven konsentrasjon av mosten eller ditto eikebruk. 

Capraias Riserva er nokså tett, og virker ung. Den har merkbar eik, men ikke overdreven.  Flasken jeg testet var aromatisk og uttrykksfull etter en liten time i karafel. Etter 3 timer lukket den seg, uten at jeg vil si at den falt sammen. Det er ikke helt uvanlig blant unge kvalitetsviner, og strukturen i vinen er tilstede for et kjellerliv på ti år til. Skal du drikke den i dag, er lammelår med toscanske krydder, sopp og saltbakte poteter og jus helt riktig til. Boun appetito!

Capraia Chianti Classico Riserva 2015

Capraia Chianti Classico Riserva 2015

Toscana, Italia Litt “all over the place” ved åpning. Dype toner av mørk kirsebær og roseblad blir avløst av noen limtoner som lufter vekk etter en stund, og så mandeltoner, toscanske krydder, bondegård, sursøt frukt, solbærsirup. Etter noe tid i glasset samler vinen seg og får en klassisk sangiovesenese. Nokså tydelig eik. Medium+ syre, medium+ fylde, medium- tannin. Kirsebær og kirsebærstein i munnen. Urter. Litt alkoholvarme bakerst i ganen. Alle delene er plass her for et langt kjellerliv (10 år). Oppleves nokså kraftig. 
89p

Ein tanke på “Prøv denne Chiantien til lam

Leave a Reply