Tre viner fra Maximin Grünhaus

Maximin Grünhaus leverer

Maximin Grünhaus tar det et knepp opp i den varme 2018-årgangen.

Etter å ha smakt mye 2018-riesling i det siste, er det tydelig for meg at ikke alle har fått til denne årgangen så bra. Året var rekordvarmt, og de fleste hadde høstet alle druene i midten av august. Maximin Grünhaus har klart å beholde den friske rieslingsyrligheten som mange produsenter mangler i dette året. Begge vinene viser rett og slett imponerende god pris/ytelse.

Det virker som en evighet siden vinmaker Maximin von Schubert besøkte Norge i mars 2019. Jeg intervjuet ham da, og smakte en del av vinene deres. Når jeg leser opp igjen notatene mine, ser jeg at Maximin Grünhaus har løftet seg et hakk, og er nå enda tydeligere en kraft å regne med i Mosel, i alle fall basert på disse vinene fra hans mellomsjikt.

Spesielt anbefalt

Maximin von Schubert sier det tidligere intervjuet at det som gjør vinene ekstra spesielle, er villgjæren på eiendommen som han mener er det som skaper de kraftige blomsteraromaene i de fleste årgangene deres. Som du ser av notatene mine, er det litt mer avdempet i denne årgangen. Signaturen er der fremdeles, men aromamessig mener jeg disse vinene er flottere når blomstene ikke er like “in your face”. Dette er viner for rieslingentusiasten, og spesielt Monopole fortjener å bli smakt!

Smaksnotater

Maximin Grünhaus Riesling Alte Reben 2018
Mosel, Tyskland Medium- intens på duft, ferskenstein, sitron, lime, urter, steinknuseverk, lett røyktone, noe blomster. Høy minus syre, medium fylde, oppleves tørr. Høy konsentrasjon og kompleksitet. Lang, syrlig avslutning. Lett bitterhet i finish. Steinaktig avslutning.
269,90 kr
90 poeng

Maximin Grünhaus Monopol Riesling 2018
Mosel, Tyskland Medium intens på duft, sitron, fersken, pasjonsfrukt, råhonning, honningmelon, hvite blomster. Høy intensitet på smak, høy minus syre, medium- fylde, oppleves tørr. Syrlig anslag. Fin fylde i midtpartiet. Syrlig-fruktig avslutning. Høy konsenstrasjon. Lang. Godt skrudd sammen riesling. Spesielt anbefalt!
219,90 kr
89 poeng

Maximin Grünhaus Riesling Sekt Brut 2016
Mosel, Tyskland Medium minus intens på duft. Melne epler, moden sitron, urter, blomster. Toffee. Medium+ syre, medium fylde, oppleves tørr på tross av 15 gram restsukker. Fruktig gjennom smaksbildet. Lett bitterhet i avslutningen. Lang, steinaktig ettersmak. 
279,90 kr
88 poeng

Kjøp vinboken "Vin på ville veier"
Lyst å lære mer om vin? Heine Johansen har skrevet en vinbok. Finn ut mer, og kjøp den ved å trykke på bildet over!

3 tankar på “Maximin Grünhaus leverer

Leave a Reply