International Drink Chenin Blanc Day

Everything Everywhere All At Once + Beau Rivage Chenin Blanc 2017

I dag er den tredje lørdagen i juni, som betyr at det er International Drink Chenin Blanc Day! En mulighet vi ikke må la gå fra oss. Jeg er i hvert fall veldig glad i denne druen, enten den kommer fra sitt opprinnelige habitat i Loire, eller som frontfigur for den Sør-Afrikanske nybølgen. Kveldens eksemplar kommer derimot fra en region der andre druer er langt høyere på agendaen, og chenin blanc er for en kuriositet å regne – California.

Beau Rivage er laget av vinkritikeren William Kelley, som bor i Frankrike, og så har han denne vinen som et lite sideprosjekt hjemme i Clarksburg. Det er en vin med en sterk personlighet, en frisk og fremoverlent stil. Og en syrestruktur som jeg tenker kan takle all slags filmsjangre, fra sci-fi til musicals. Eller hva med en multidimensjonell kampsport-komedie?

Everything Everywhere All At Once er en av de mest populære filmene i dette øyeblikk, og det er en heftig film for en vin å bryne seg på, fordi den går i så mange retninger. Den starter med noe ganske jordnært: Evelyn (Michelle Yeoh) har ansvar for familiebedriften, og sliter med å levere et regnskap som Skatteetaten er fornøyd med. Dette er det mange som kan kjenne seg igjen i, alt det der med kemneren, namsfogden, byråkratiet, myndighetene. Du slipper aldri unna, uansett hva du gjør. Om du så skulle klare å flykte til et parallelt univers, så kan du være sikker på at de dukker opp der og. Det mangehodete monsteret i en av sine inkarnasjoner. I denne filmen utspiller altså dette seg helt bokstavelig, og monsteret spilles av Jamie Lee Curtis.

Michelle Yeoh får flust med muligheter til å fremvise sine skills som forhenværende actionstjerne. Etterhvert som de parallelle virkelighetene baller på seg blir det kanskje uoversiktlig – men det gjør ikke så mye fordi filmen er så actionfylt. Med 2 timer og 20 minutter spilletid må jeg innrømme at det til tider blir litt i overkant for meg. Men hver gang jeg er i ferd med å falle av, tar filmen en vri rundt neste sving, et kreativt sidesprang som gjør det interessant. Filmen er fullpakket av en sjelden kvalitet som jeg alltid setter stor pris på når jeg får den servert: den viser meg ting jeg ikke har sett før. Med en solid chenin blanc å støtte seg på blir det en fremragende opplevelse i sofaen.

Ein tanke på “International Drink Chenin Blanc Day

Leave a Reply